Graafinen versio

Etusivu Alue Ohjelmat Erityisteemat Rahoitus Tulokset Lisätietoja

Tapahtumat | Ajankohtaista | Sivukartta

Etusivu / Alue / Pirkanmaa 

Pirkanmaa

Pirkanmaan maakunta

Pirkanmaa on voimakkaan elinkeinoelämän ja monipuolisen koulutuksen keskus. Maakunnan kehitys on pitkään jatkunut myönteisenä. Vuoden 2007 lopussa Pirkanmaalla oli asukkaita noin 476 000. Maakunnan keskus on Tampere, joka noin 210 000 asukkaallaan on Suomen kolmanneksi suurin kaupunki ja Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki. 

Maakunnan kilpailukyvyn perustana on huippuosaaminen ja sen soveltaminen tieteessä ja teknologiassa. Perinteiset teollisuudenalat, kuten tekstiili-, metalli- ja puunjalostusteollisuus ovat käyneet läpi rakennemuutoksen, mutta korkeakoulujen tulo kaupunkiin 1960-luvulla on tukenut Tampereen kehittymistä nykyiseksi modernin huipputeknologian keskukseksi. Monipuolinen tutkimus ja koulutus sekä yritysten ja korkeakoulujen yhteistyö ovat pitäneet yllä ja kehittäneet myös alueen teollisuuden kilpailukykyä. Maakunnassa on useita alansa johtavia, globaalisti toimivia yrityksiä.

Yksi maakunnan vetovoimaisuuden tärkeistä peruspilareista on kansallisesti edullinen sijainti Suomen pääliikenneväylien risteyspisteessä. Lisäksi Tampereelle on suorat lentoyhteydet useasta Euroopan suurkaupungista.

Pirkanmaa on suosittu yritysten sijoittumiskohde ja houkutteleva myös opiskelun, työnteon, asumisen ja vapaa-ajan kannalta. Tampereen yliopisto on monialainen yliopisto, jonka tutkimuksellinen profiili on laaja ja monitieteinen. Yliopistossa on noin 15 000 tutkinto-opiskelijaa. Tampereen teknillisellä yliopistolla on keskeinen asema Pirkanmaan ja koko Länsi-Suomen elinkeinoelämän, kansainvälistymisen ja hyvinvoinnin edistäjänä. TTY:ssä on noin 12 000 diplomi-insinööri- ja arkkitehtiopiskelijaa. 

Myös Tampereen ja Pirkanmaan ammattikorkeakouluilla on merkittävä rooli Pirkanmaan alueen kehittäjinä. Tutkintoon johtavan koulutuksen lisäksi ne tarjoavat runsaasti lisä- ja täydennyskoulutusta, erikoistumisopintoja ja avointa ammattikorkeakouluopetusta. Suomen poliisit koulutetaan Tampereen Hervannassa Poliisiammattikorkeakoulussa.

Tampere tunnetaan myös matkailun, kulttuurin, kongressien, festivaalien ja muiden tapahtumien keskuksena, jossa viihtyvät niin kaupunkilaiset kuin vieraatkin. Monipuolisuudessaan Pirkanmaa tarjoaa elämyksiä niin eräretkeilijöille kuin kaupunkilomalaisille.  Monet nähtävyydet ja kulttuuritapahtumat, kumpuileva, vesistöjen täplittämä maalaismaisema sekä pirkanmaalaisten vieraanvaraisuus houkuttelevat alueelle runsaasti matkailijoita joka vuosi.

 Lisätietoa Pirkanmaasta.

 

 

Ajankohtaista

Tapahtumat