Graafinen versio

Etusivu Alue Ohjelmat Erityisteemat Rahoitus Tulokset Lisätietoja

Tapahtumat | Ajankohtaista | Sivukartta

Etusivu / Rahoitus / Hankeidea 

Hankeidea

Hankeidea käytäntöön

Minulla on hankeidea, miten toimin saadakseni tukea EU:n rakennerahastosta?

Kun Sinulla on idea uudesta hankkeesta, johon haluat hakea tukea EAKR- tai ESR-ohjelmasta, voit edetä seuraavien askeleiden mukaisesti:

Kerää ympärillesi ryhmä ihmisiä, jotka ovat halukkaita kehittämään ideaa eteenpäin. Ota mukaan myös ihmisiä, joita kehittäminen koskee. Varmista, että ideallasi on oman organisaatiosi ja tarvittavien yhteistyökumppaneiden tuki. Saadaksesi tukea EU:n rakennerahastoista, tarvitset myös muita rahoittajia, yksityisiä tai julkisia. Tutustu aluekehitysrahaston ja sosiaalirahaston ohjelmiin ja niiden toimintalinjojen tavoitteisiin, oman alueesi maakuntaohjelmien strategioihin ja toteuttamissuunnitelmiin sekä rahoituksen hakuaikoihin ja muihin ehtoihin. Kun olet löytänyt kumppanit toteuttamaan ideasi, ota yhteyttä rahoittajaan keskustellaksesi hankkeesta. Rahoittajilta saa myös asiantuntija-apua hankkeen käynnistämiseen. Jos hankkeesi vastaa ohjelmien tavoitteita ja alueellisia painotuksia, laadi hankesuunnitelma, jossa kerrotaan hankkeen tavoitteet, odotettavissa olevat konkreettiset tulokset, kohderyhmä, toiminta-alue, hankkeen käytännön toimenpiteet, yhteistyökumppanit ja työnjako sekä kustannusarvio ja rahoitussuunnitelma. Tukihakemus täytetään sähköisesti EURA2007- järjestelmässä valtaosassa hankkeita. ELY-keskusten myöntämää yritysrahoitusta, Tekesin tutkimus- ja kehittämisrahoitusta sekä Finnvera Oyj:n lainoja ja takauksia haetaan kuitenkin omilla hakulomakkeilla ja -menettelyillä. Pääomarahaston toiminnasta ja hausta saat lisätietoa kohdasta pääomarahastotoiminta.
Hakemusten jättämisestä saat lisätietoa ottaessasi yhteyttä julkiseen rahoittajaan.

Lisätietoa
Lisää tietoa rahoitusmahdollisuuksista ja apua hankevalmisteluun saat osoitteesta www.rakennerahastot.fi ja rahoittajilta.
Myös EU-hankkeisiin osallistuneilta kollegoilta tai yrittäjä- ja ammattijärjestöiltä voit saada hyviä käytännön neuvoja.

Tukihakemukset: www.eura2007.fi
Ajankohtaista

Tapahtumat