Graafinen versio

Etusivu Alue Ohjelmat Erityisteemat Rahoitus Tulokset Lisätietoja

Tapahtumat | Ajankohtaista | Sivukartta

Etusivu / Alue / Etelä-Pohjanmaa 

Etelä-Pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan maakunta

Etelä-Pohjanmaalla asuu noin 194 000 asukasta. Maakunnassa on 19 kuntaa, ja keskuskaupunkina on 56000 asukkaan Seinäjoki. Etelä-Pohjanmaan pinta-ala on noin 14.000 neliökilometriä.

 

Etelä-Pohjanmaa on kuulu erityisesti yrittäjyydestään ja viljavasta maaseudustaan. Maakunnan erityispiirteenä on pienyritysten suuri määrä sekä niiden muodostamat alueelliset keskittymät. Elintarvike-, metalli-, puu- ja rakennustoimialat sekä elinvoimainen ja osaava alkutuotanto ovat maakunnan vahvuuksia. Elintarviketaloudella on erittäin merkittävä rooli koko maakunnan elinkeinorakenteessa.

 

Maakunnan tulevaisuuden rakentaminen perustuu omiin vahvuuksiin ja mahdollisuuksiin. Korkealaatuisten tuotteiden ja palveluiden tuottaminen, innovaatiojärjestelmän luominen ja vahvat toimialat nähdään maakunnan vahvuutena. Avaintoimialoja koulutuksen ja tutkimuksen saralla vahvistavat Epanet -professoriverkosto, useat yliopistojen sivutoimipisteet sekä Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Nämä yhdessä yrityselämän ja muiden toimijoiden kanssa muodostavat hyvän perustan maakunnan innovaatiojärjestelmän vahvistamiseksi.

 

Etelä-Pohjanmaa tunnetaan myös monipuolisesta kulttuuritarjonnastaan. Tunnetuimpiin lukeutuvia kulttuuritapahtumia ovat Seinäjoen Provinssirock ja Tangomarkkinat sekä Eteläpohjalaiset Spelit, jotka ylläpitävät kansanmusiikin perinnettä.

 

Luonnonoloille on tyypillistä tasaisuus ja lakeuksia halkovat joet. Suurimmat jokilaaksot ovat Kyrönjoen ja Lapuanjoen laaksot. Maakunnan harvalukuiset järvet ovat sijoittuneet Järviseudulle ja muualle maakunnan itäosiin.

 

Eteläpohjalaiseen luonteenlaatuun on perinteisesti yhdistetty suorapuheisuus, ahkeruus, vakavuus, oikeamielisyys ja rohkeus. Nykyajan eteläpohjalainen tunnistaa juurensa. Viime vuosina maakuntaan on muuttanut enenevästi ihmisiä myös muualta Suomesta ja ulkomailta.

 

Lisätietoja:

www.etela-pohjanmaa.fi

http://www.epliitto.fi/

 

 

Törnävän kartano

Seinäjoen kampusalue

 

Ajankohtaista

Tapahtumat